10:35

Kawa. To proste! Przewodnik kawosza - Sebastien Racineux, Chung-Leng Tran


  

Od ziarenka do napoju. Autorzy obrazują proces wytwarzania kawy. Przybliżają metody jej zaparzania, gatunki ziarna, sposoby uprawy. Zaglądają też do całej otoczki związanej z kawą - miejsc, gdzie można ją pić, zawodów związanych z jej produkcją, obróbką i podawaniem, informacji możliwych do wyczytania z opakowania. 

Czy wiecie, że sekret dobrego napoju tkwi w mieleniu, a intensywność smaku w paleniu?

Sebastien Racineux i Chung-Leng Tran stworzyli książkę, której hasłem przewodnim jest praktyka. Praktyka parzenia i przygotowana kawy. To przewodnik po tym, jak odkryć, która metoda zasmakuje nam najbardziej. U mnie na co dzień sprawdza się ekspres, ale gdy mam więcej czasu to Hemex nie ma sobie równych. 

Dystans, poczucie humoru, ciekawe quizy i diagramy. Kawa. To proste! to oryginalna pozycja na naszym rynku wydawniczym, która myślę, że skusi niejednego kawosza. Dla mnie pycha :)


Sebastien Racineux, Chung-Leng Tran "Kawa. To proste! Przewodnik kawosza"
Ilość stron: 192
Wyd. Znak Koncept
Ocena: 5/6


3 komentarze:

  1. Na pewno sięgnę, z rana trochę kaw u mnie schodzi, pozdrowienia .

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem wielbicielką kawy. Mogę nawet powiedzieć, że jestem od niej troszeczkę uzależniona, więc to publikacja jak najbardziej dla mnie.

    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam w moje skromne blogowe progi 🙂

    OdpowiedzUsuń
  3. Widziałam na instagramie ilustracje. Wygląda cudownie!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Varia czyta , Blogger