Jakiś czas temu zrezygnowałam z jogurtów smakowych na rzecz naturalnych, do których wrzucam dodatki wedle własnego uznania. Dzięki temu wiem, że są w nich prawdziwe owoce, a nie tylko barwnik i sztuczne aromaty, no i gama smaków teraz naprawdę nie ma końca.
Jeżeli lubicie szybkie przekąski polecam wam połączenie jogurtu i jagód goji, które dzięki lekkiej cierpkości świetnie łączą się ze słodką herbatą księżycową - napój parząc się z początku ma niebieskawy odcień i przypuszczam, że stąd wzięła się jego nazwa.
W jej skład wchodzi: zielona herbata, kawałki cynamonu, wanilia, kokos, kwiaty szafranu, lawendy i kilka innych składników, a wszystko razem pachnie bajecznie. Myślę, że jeśli ktoś lubi nietypowe połączenia, będzie z niej zadowolony.
Ojejku, ależ pysznie to wygląda... dobrze, że sama mam się teraz czym raczyć (kakao), bo ciekłaby mi ślinka :)
OdpowiedzUsuńP.S. Też zabieram się za czytanie tej książki!
Jejku, ale cudeńka, mniam,a jakie wspaniałe zdjęcia - możesz je tworzyć do magazynów:) Pozdrawiam x.
OdpowiedzUsuńdo poziomu z magazynów jeszcze mi daleko, ale stale się uczę i odkładam na nowy obiektyw ;)
UsuńJa ostatnio też już nie jadam smakowych jogurtów :)
OdpowiedzUsuńJa ostatnio akceptuje tylko zwykłą czarną herbatkę z cytryną ;)
OdpowiedzUsuńtaka też jest bardzo dobra :) w sezonie jesienny często robię czarną z goździkami, miodem i plasterkiem pomarańczy - pycha.
UsuńUwielbiam zieloną herbatę pod każdą niemal postacią, więc wypróbuje twoją propozycje podania ;;-)
OdpowiedzUsuńCo do jogurtów, wolę jednak smakowe ;-)
Herbata księżycowa - jeśli smakuje tak niebiańsko jak wygląda, z chęcią się skuszę:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Ekstra. Całość przypomina jakiś magiczny eliksir i to z fajnymi składnikami. ;D
OdpowiedzUsuńpo herbacie żadne cuda się nie dzieją - a szkoda - ale smakuje naprawdę dobrze :)
UsuńCiekawie połączenie ): chętnie bym posmakowała :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, chetnie spróbuje :)
OdpowiedzUsuńWyobraź sobie, że ja też zrezygnowałam z kupowania i jedzenia jogurtów ze sklepów. Stało się tak latem, kiedy było mnóstwo sezonowych owoców. Dodawałam je wtedy do jogurtu naturalnego i miksowałam wszystko blenderem. Jogurty własnej roboty są smaczniejsze i zdrowsze od zwykłych jogurtów owocowych.
OdpowiedzUsuńCo do jagód goji - przeczytałam o nich w najnowszym Kukbuku, że są prawdziwą bombą witaminową i zawierają wszystkie aminokwasy. Muszę ich spróbować w zaproponowanym przez Ciebie połączeniu:)
mnie od "gotowców" odstrasza ilość cukru do nich dodawana, a że owoce mam na wyciągnięcie ręki w ogrodzie, to aż żal z nich nie korzystać :) życzę też smacznego, bo myślę, że jagody Ci zasmakują :)
Usuńjak nie cierpię herbaty, tak tej chętnie bym spróbowała, bo brzmi cudownie
OdpowiedzUsuń